Työnhaun ja työnteon haasteita

Oman kokemukseni mukaan työnsaanti on aina ollut haastavaa. Opiskeluaikoina avoimia hakemuksia tuli lähetettyä kymmeniä ihan jo pelkän harjoittelupaikan saamista varten. Maisterin tutkinto antaa vapauden työnhaun suhteen. Vapauden seurauksena on kuitenkin se, että työnhakijan tulee pystyä määrittelemään oma osaamisensa. Jos tutkinon seuraksena on saanut myös ammatin (esimerkiksi lääkäri, opettaja, pappi), niin tällöin on yksinkertaisempaa, mutta rajatumpaa hakea juuri sen oman ammatin työpaikkoja.

Tein viime vuonna täällä Bergenissä töitä noin 8 kuukautta elintarviketeollisuuden laadunvalvonnassa. Nyt olen kesätöissä samassa paikassa. Työkieli on koko ajan ollut norja. Aluksi minua jännitti todella paljon, miten työnteko alkaa sujua. Onneksi työtehtävät ovat konkreettisia, jolloin on helppo oppia, kun on vain nähnyt miten asia kuuluu tehdä. 

Itseluottamukseni kasvoi nopeasti ja töiden teko itsenäisesti lähti nopeasti sujumaan. Vuorovaikutus  kasvokkain onnistuu hyvin ja asia tulee ymmärretyiksi puolin ja toisin. Sen sijaan puhelimessa keskustelu oli aluksi vaikeaa, jos vastapuolen murre oli todella vahva. 
Katsotaan mitä tämä vuosi Bergenissä tuo tullessaa!

Kommentit

Suositut tekstit