Maitopussin käyttöönotto - video

Täytyihän sellainen neljän litran maitopussi sieltä kaupasta lopulta käydä ostamassa. Sen kantaminenkin kotiin onnistui hyvin matkalaukussa, jossa oli juuri pestyjä pyykkejä. Koska pyykinpesukoneemme ei toimi, käyn pesemässä pyykit noin 10 minuutin kävelymatkan päässä olevassa itsepalvelupesulassa. Yksi koneellinen pyykkiä maksaa 2,5 Kanadan dollaria. 

Palataan nyt kuitenkin takaisin maitopussiaiheeseen. Vuokra-asuntomme täällä Montrealissa on valmiiksi kalustettu ja varustukseen kuuluu myös keittiövälineet. Joka kodin muovinen maitokannu kuului tietenkin valikoimaan. Muistan, kun pari kuukautta sitten naureskelin, kun A näytti, että kaapista löytyy myös tälläinen maitokannu. Ajatukseni oli, että esine on suorastaan esihistoriallinen samaan tapaan kuin esimerkiksi voikirnu. Tämän viikon maanantaihin asti maitokannua oli käytetty lähinnä mittana leivonnassa. 

Himoni maitopussin testaukseen oli kuitenkin niin suuri, että maitokannu pääsi sille tarkoitettuun tehtävään eli pitämään maitopussia pystyssä. Alla olevassa kuvassa näkyy vihreä isompi neljän litran muovipussi ja sen vieressä on yksi näistä kolmesta sen sisällä olleesta pienemmästä maitopussista. Läpinäkyvän muovisen maitopussin koko on siis noin 1,33 l.

Muovinen maitopussi 1,33l

Maidon kaataminen maitopussista.

Innostuin tästä maitopussiasiasta niin paljon, että tässä aamutuimaan valmistui video maitopussin käyttöönotosta. Tässä yhteydessä täytyy myös myöntää, että en ole oikeastaan koskaan juonut maitoa säännöllisesti. Koska maidon makea maku ei mielestäni sovi suolaisen syötävän kanssa, en ole sitä ruoan kanssa nauttinut. Olen käyttänyt maitoa lähinnä teen, puuron, murojen kanssa. Lisäksi pannukakun tai lettujen kanssa voin silloin tällöin juoda lasillisen maitoa. Maitopussin innoittama olen kuitenkin jo juonut aikaisempaan kulutukseeni nähden hyvin monta lasillista maitoa. Maidon makukin on ollut erittäin miellyttävä, edelleen toki makea. Lieneekö maidon 2 % -rasvapitoisuudella olevan merkitystä? Olisikohan juuri tuo 2 % -rasvamäärä maidossa minun mieleeni? Lisäksi pohdin päädynkö sittenkin kannattamaan maitopussia korkillisen kartonkipakkauksen sijaan?






Kommentit

Suositut tekstit