Pääsiäisen rocky road cake pops!

Alkuvuodesta olin hullaantunut Rocky Road -suklaapalojen tekoon ja niiden syömiseen tietenkin. Joulun jälkeinen aika on mitä mainioin niiden valmistamiseen, koska tällöin kaapit ovat täynnä joulupipareita, joulusuklaita, kuivahedelmiä ja pähkinöitä. Ainoastaan vaahtokarkkeja on lähdettävä kaupasta metsästämään.

Eilen ei ollut keksejä tai pipareita varastossa, mutta sen sijaan puolikas vajaan viikon vanhaa luumuista kuivakakkua löytyi.

Rocky road cake pops! (Ilman tikkaritikkua ;)


Rocky road cake pops - resepti  (mikä sana!)

Ainekset:
200 g kypsää luumukuivakakkua 
50 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g suklaa tuorejuustoa
1/2 dl unikonsiemeniä
1/2 dl mantelin paloja
1 dl  saksanpähkinän paloja
2 dl vaahtokarkkeja paloiteltuna

Kuorrute:
150 g tummaa suklaata

Valmistusohje:
Sekoita kaikki ainekset yhteen ja muotoile pieniksi palloiksi. Laita pallot tikkaritikkuihin tai lautaselle muovikelmun päälle ja siirrä ne jääkaappiin jähmettymään hetkeksi eli noin 10-15 minuutiksi.

Sulata suklaa mikrossa syvässä astiassa. Dippaile pallosia suklaassa. Jos et omista tikkaritikkuja, pallosia voi dippailla vaikkapa haarukalla, ja kuorrutet palloset voi asettaa takaisin muovikelmun päälle. Laita kuorrutetut palloset takaisin jääkaappiin, jotta suklaa ehtii kovettua.

Nauti hetken kuluttua!

Kommentit

Suositut tekstit