Keväinen Quebec - hyvää ruokaa ja jääpuikkoja

Quebec (lausutaan "kebek", eng. Quebec city) on Kanadan Quebecin provinssin pääkaupunki. Ensimmäisen kerran kävin Quebecissä helmikuun alussa, kun kaupungissa järjestettiin vuosittainen talvikarnevaali. Viime viikolla vierailin Quebecissä toisen kerran ystäväni kanssa. Matkustimme tiistaiaamulla junalla Montrealista Quebeciin ja takaisin Montrealiin palasimme keskiviikkoiltana. Junamatka kesti kolme tuntia ja juna toimi matkustapana erittäin hyvin. Samalla näki myös maisemia. 

Quebecissä yövyimme Hotelli Jardin Ste-Annessa, joka sijaitsi lähes keskellä vanhaa kaupunkia. Rautatieasemalta hotellille pääsi helposti kävelen noin 20 minuutissa. Hotelli oli rauhallinen, huone siisti ja langaton internetyhteys toimi hyvin. Toisaalta sänky oli mielestäni liian pehmeä. Yritin ajatella nukkuvani riippumatossa, ettei pehmeys häiritsisi liikaa. Hotellihuone maksoi noin 60 euroa yhdeltä yöltä. Voin hyvin suositella hotelli Quebeciin matkaajalle. 

Söimme sekä tiistaina että keskiviikkona lounasmenyyn ravintolassa. Tiistaina kävimme Le Petit Coin Latin -ravintolassa ja keskiviikkona lounastimme Bouche Bee -kahvila-ravintolassa. Le Petit Coin Latin sijaitsi vanhassa kaupungissa ja Bouche Bee lähes rautatieasemaa vastapäätä. Le Petit Coin Latin -ravintolassa söin tomaattisen alkukeiton, pinaattilasagnen salaatin kera ja paahtovanukkaan. Pinaattilasagne oli hieman mauton ja paahtovanukas vaikutti kaupan valmistuotteelta. Sen sijaan ravintolassa tarjoiltava raclette olisi varmasti ollut kokeilemisen arvoinen. Bouche Beessä söin alkukeiton ja kasvispitsan. Kasvispitsan pohja oli todella ohut ja juustoa oli paljon. 

Palvelu oli kummassakin ravintolassa erinomaista ja miljöö oli viehättävä. Lounaan pääruokavaihtoehdot olivat molemmissa paikoissa samantyyppiset: erilaisia pastaruokia, piirakoita ja lämpiminä voileipiä tarjoiltuna kala-, kana- tai kasvisversioina ja salaatteja.


Le Petit Coin Latin -ravintolan tomaattikeitto.

Le Petit Coin Latinin pinaattilasagne ja salaatti.

Bouche Been herkullinen porkkanasosekeitto.

Bouche Been paprika-sieni-juustopitsa ohuella pohjalla. 

Pääosin kiertelimme Quebecin vanhaa kaupunkia ja ihastelimme vanhoja rakennuksia ja Quebecin maamerkkiä historiallista linnahotelli Château Frontenacia. Mahtipontinen linnahotelli valmistui vuonna 1893 ja sitä on sen jälkeen laajennettu muun muassa keskellä kokoavalla torniosalla. Sää oli poutainen ja lämpötila oli noin nollan tienoilla. Lunta, jäätä ja loskaa oli jonkin verran kaduilla. Ostoksillakin ehdimme käymään ja itse löysin Clarksin Wave.hiker kävelykengät

Château Frontenac -linnahotelli

Lunta oli paikoitellen runsaasti. 

Quebecin parlamenttirakennus

Näkymä Saint Lawrence -joelle Quebecin vanhasta kaupungista.

Vanhan kaupungin kujat olivat märkiä ja loskaisia.

Clarks Wave.hiker -kävelykengät

Vaaranpaikkojakin kaupungilta löytyi, nimittäin katolta tippuvia jääpuikkoja. Suomessa lähivuosina sattuneiden jääpuikkokuolemantapauksien uutisonnin jälkeen, olen kiinnittänyt erityistä huomiota talojen räystäsrakenteisiin kaupungeissa.





Tiistain kaupunkikierroksen kruunasi Les Trois Garcons -ravintolan hampurilaisateriat. Tilasin kasvishampurilaisen falafel- eli kikhernepihvillä ja se olikin erittäin herkullinen. Eniten taisin tosin pitää sitruuna-pippuri-majoneesidipistä!


Hampurilainen falafelpihvillä, ranskalaiset ja sitruuna-pippuridippi.

Kommentit

Suositut tekstit