Laskettelereissu Kanadan Mont Blancilla

Lauantaipäivä on hyvä aloittaa nousemalla sängystä kello 5:50 aamulla. Laskettelumatka suuntautui kohti Kanadan Mont Blancia. Montrealista vuorelle on matkaa noin 120 km eli ajomatkan kesto on noin 1 h 30 min. Olen teini-ikäisestä asti laskenut ainoastaan lumilaudalla, mutta näin vanhemmiten olin valmis testamaan suksia ihan niiden käyttömukavuuden takia. Olin siis aivan varma, että suksilla laskeminen on helppoa ja vaivatonta. Lumilaudalla esimerkiksi ankkurihissillä nousu on melkoista tuskaa. Tuntuu kuin ankkuri vetäisi jalkaa irti. Lisäksi erinnäisiä polviongelmia on myös silloin tällöin ilmaantunut. Tarvitsee myös tunnustaa, että vuosi vuodelta kasvanut kaatumisen pelko oli myös osasyynä siihen, miksi halusin välillä koittaa suksilla laskemista.

Olivathan ne laskettelusuksimonot epämukavat ja kiristivät pohkeista. Enkä osaa sanoa, oliko kokokaan aivan oikea. Kaikesta huolimatta suksilla laskettelu onnistui mielestäni ihan hyvin. Laskin helppoja rinteitä, enkä kertaakaan kaatunut ainakaan pahemmin. Mont Blancin rinnekartan saa esiin tästä. Hissejä oli viisi kappaletta ja ne olivat kaikki tuolihissejä. Kaikki rinteet ja hissit olivat avoinna, näkyvyys oli hyvä ja lämpötila sopiva (-10 °C) joskin hieman viileä. Joissakin kohtia rinteitä oli jäisempiä kohtia. Mielestäni Kanadan Mont Blancin rinteiden pituudet olivat melko samaa luokkaa Suomen Lapin laskettelurinteiden kanssa.

Vaikka suksilla laskettelu sujui hyvin, en välttämättä sanoisi, että helpommin kuin lumilaudalla. Reisi- ja pohjelihaksia joutui käyttämään käännöksissä ja polviakin vihloi hieman. En päässyt testaamaan ankkurihissin toimivuutta suksilla, joten voin edelleen vain kuvitella, kuinka helposti nousu sen avulla suksilla onnistuu. Laskettelukokemus suksilla oli positiivinen, mutta ensi kerralla taidan valita jälleen lumilaudan ja yritän parhaani mukaan vältellä ankkurihissejä ja kaatumista.

Erikoista ja ihastuttavaa oli nähdä laskettelurinteessä erilaisia asuja ja asusteita niin aikuisilla kuin lapsilla. Bongasin muun muassa monta prinsessaa, hotdogin, pitsan, seepran, Spider-Manin ja hulahulatyttöjä. Oletan pukeutumisen liittyvän huomiseen Pyhän Patrikin päivän juhlintaan. Pyhän Patrikin päivä on 17. maaliskuuta eli tänä vuonna ensi maanantai. Montrealissa järjestetään vuosittainen Pyhän Patrikin päivän paraati lähimpänä sunnuntaina eli huomenna 16.3. Paraatikuvia siis luvassa!


Montrealin ainoa suurempi mäennyppylä Mont Royal. 
(Mont Blancilta ei tullut otettua kuvia, niin tämä sen tilalla ;)

Kommentit

Suositut tekstit