Montreal ja Suomi ovat kuin kaksi marjaa

Tämän hetkinen asuinkaupunkini on Montreal.

Seuraavaksi lyhyesti yleistietoa kaupungista.

Sijainti ja kaupunginosat

Montreal sijaitsee Kanadan eteläosassa eli siis melko lähellä USA:n rajaa. Montreal on Quebecin provinssin suurin kaupunki ja sen lähimmät kaupungit Kanadan puolella ovat Quebec city (250 km), Ottawa (200 km) ja Toronto (550 km). USA:n puolella Bostoniin on matkaa noin 500 km ja New Yorkiin 600 km. Jos ajatellaan näitä matkoja Suomen mittakaavassa niin esimerkiksi Helsinkistä Ouluun on noin 600 km.

Montrealin kaupunki sijaitsee saarella ja se koostuu 19 kaupunginosasta, joilla on erityinen toimivalta ja oma budjettinsa. Alle olevassa kartassa punainen väritys kuvaa näitä 19 kaupunginosaa eli Montrealia. Jokaisella kaupunginosalla on oma johtaja, joka raportoi kaupunginvaltuustolle. Kaupunginosien tehtävänä on tarjota asukkaille erilaisia palveluita, joihin kuuluu muun muassa katuverkoston ylläpito, viheralueiden hoito ja kulttuuritoiminnan tarjoaminen. Alla olevassa kartassa sinisellä merkatut alueet ovat itsenäisiä kaupunkeja.

Punaisella Montrealin kaupunki ja sinisellä viereiset itsenäiset kaupungit

Kuvan lähde Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Montreal2006.png
Asukasmäärä

Montrealin kaupungin asukasmäärä on noin 1,6 miljonaa. Kaupunginosien keskimääräinen asukasluku vaihtelee 20 000 - 160 000 välillä. Koko saaren väkiluku on noin 1,9 miljoonaa, kun viereiset itsenäiset kaupungit otetaan mukaan laskuihin.

Sää

Muutin Montrealiin tammikuun lopulla ja siitä lähtien sää on ollut todella kylmää. Tilastoa ja omaa kokemusta yhdistäen voisin veikkailla, että keskilämpötila on ollut tämän vuoden puolella -15 celsiusastetta. Lisäksi täällä on tärkeää ottaa huomioon tuulen vaikutus ja tarkastettava sääennusteesta se "realfeel" lukema. Palaan säähän todennäköisesti uudemman kerran, kun lämpötila nousee hellelukemiin; ja sitä odotellessa.


Loppukevennyksenä vielä Suomen ja Montrealin yhtäläisyydet:

1) Lipun värit sininen ja valkoinen

Suomen lippu



Quebecin lippu
2) Kaksikielisyys
Suomi ja ruotsi vs. englanti ja ranska
Minä olen /Jag heter vs. I am / Je suis

3) Toiminut kerran kesäolympialaisten isäntänä
Suomi vuonna 1952 vs. Montreal vuonna 1976

4) Pohjoinen ilmasto (virallisesti boreaalinen vyöhyke)
Suomen maantieteellinen keskikohdan sijanti on 64 N ja 25 E vs. Montreal 45 N ja 73 W

5) Jääkiekko yksi suosituimmista urheilulajeista
Menestys onkin sitten toinen asia ;)

Kommentit

Suositut tekstit