Työnhaku ja vapaaehtoistyönhaku Montrealissa

Suunnitelmani täällä Montrealissa oli etsiä töitä, harjoittelupaikkaa tai vapaaehtoistyötä. Avoin työlupa oli järjestynyt jo etukäteen puolisoni kautta, joten työnsaannille ei ollut esteitä. Muutin tänne tammikuun lopussa ja helmikuussa matkustimme kahdeksi viikoksi Havaijille. Yhtäkkiä olikin jo maaliskuu ja aikaa Norjaan paluuseen noin kolme kuukautta. Aiemmin lähettämiini avoimiin työhakemuksiin en ollut saanut vastauksia.

Työnhaku muutamaksi kuukaudeksi tuntui haastavalta, varsinkin kun paikka ja ihmiset ovat uusia. Työpaikkailmoituksissa on ollut pääsääntöisesti kyse ainakin vuoden mittaisesta sopimuksesta tai vakituista työsuhteesta. Montrealissa melkein kaikki työpaikat, ainakin palvelualan, vaatiavat sujuvan kaksikielisyyden (englanti ja ranska) hallintaa. Maaliskuussa päätinkin suosiolla etsiä vapaaehtoistyötä. Olin toki pitänyt sitä koko ajan varteenotettava valintana. En halunnut enää käyttää aikaani kokopäiväiseen työnhakuun.

Montrealin vapaaehtoistoiminnasta ja -järjestöistä löytyy kattavasti tietoa tästä osoitteesta: http://cabm.net/en. Montrealin vapaaehtoistoiminnan toimisto (Volunteer bureau of Montreal) vastaa kotisivuista ja tarjoaa erilaisia palveluita vapaaehtoisjärjestöille, jotka ovat liittyneet toimiston jäseniksi. Vapaaehtoistoiminnan toimiston tarkoituksena on edistää vapaaehtoistoiminnan näkyvyyttä ja tarjota erilaisia palveluita paikallisille vapaaehtoisjärjestöille. Toimiston tarjomat palvelut ovat mm. vapaaehtoisten rekrytointi ja erilaiset koulutukset sekä vapaaehtoistoiminnan markkinointi ja mainonta. 

Mielestäni kotisivujen hyödyllisin anti on, että sieltä näkee kootusti yhdistyksen ilmoittamat vapaat vapaaehtoistyöpaikat ja sen minkälaiseen vapaaehtoistoimintaan yhdistys on erikoistunut. Lisäksi vapaaehtoistehtävät on luokiteltu eri kategorioihin. Luokittelun ansiosta omat kiinnostuksen kohteet on helposti löydettävissä. Yhdistyksien tarjoamia vapaaehtoistyön työtehtävävaihtoehtoja on monia muun mussa: eläimet, lapset, vanhukset, kauneudenhoito, taide, tietotekniikka, luonto, terveys, museot, ruokapalvelut, kansainvälisyys.

Tutustuin kyseisten kotisivujen kautta Montrealin vapaaehtoisjärjestöjen tarjontaan ja sen jälkeen vierailin kiinnostavien yhdistysten omilla kotisivuilla. Omia kiinnostuksen kohteitani olivat ruokapalvelut. En ole ollut koskaan tekemisissä ihmisten hyvinvoinnin tai terveydenhuollon kanssa, niin en uskaltanut valita siihen liittyviä vapaaehtoistehtäviä. Lisäksi ihmisten kanssa toimisessa olisi sujuva ranskan kielentaito ollut varmasti tarpeellinen. Päädyin siis siihen, että parempi etsiä jotain sellaista, josta on edes hieman aikaisempaa tietotaitoa. Kerron lisää myöhemmin millaisiin vapaaehtoistöihin päädyin! 



Montrealin Mont Royal -kukkulan huipulla


Kommentit

Suositut tekstit