Pyhän Patrickin päivän paraati Montrealissa

Montrealissa järjestetään vuosittain Pyhän Patrickin päivän paraati. Paraati järjestetään aina Pyhän Patrickin päivää lähimpänä sunnuntaina eli tänä vuonna 16.3.2014. Paraati on järjestetty vuodesta 1824 alkaen ja se on yksi vanhimmista paraateista Pohjois-Amerikassa. Tämän vuoden paraati oli järjestyksessä 191. Paraati järjestetään nykyään Saint-Catherine ostoskadulla ja se kestää kahdesta kolmeen tuntia. Lisätietoa paraatista:

Pikainfo Pyhästä Patrikista:
Pyhä Patrick on Irlannin suojelupyhimys, joka vakiinnutti kristinuskon Irlantiin 400-luvulla. Pyhän Patrickin päivä on myös Irlannin kansallispäivä. Pyhän Patrickin päivän juhlinnassa korostuvat kirkkaan vihreä väri ja kolmilehtinen apila. Kolmilehtisen apilan avulla Pyhä Patrick havainnollisti kristinuskon Pyhää kolminaisuutta.

Montrealin Pyhän Patrickin paraati 16.3.2014

Kävin sunnuntaina seuraamassa vajaan puolen tunnin ajan paraatia. Pureva pakkanen ja kylmä viima hiukan vähensivät omaa juhlaintoani, mutta paraatikulkueista ja katsojista virittyi aito juhlahumu. Paraati oli viihdyttävä ja siinä oli erilaisia ryhmiä, hahmoja ja autojen päälle rakennettuja teoksia. Koska paraati ei ollut aivan yhtäjaksoinen, seuraavan paraatikulkueen tuloa sai välillä odotella tovin. Montrealin Pyhän Patrickin päivän paraati oli näkemisen arvoinen, mutta kyllä Norjan kansallispäivän paraati Bergenissä on mielestäni lähes yhtä suuri ellei suurempi tapahtuma.




Paraatin jälkeen kävin lounastamassa Lola Rosa -kasvisruokaravintolassa ja tätä ravintolaa täytyy kyllä kehua. Ravintolan ruokalajien sisältö oli suunniteltu ammattimaisesti, annosten esillepanoon oli panostettu ja mitä parhainta ruoka maistui herkulliselta. Söin hempburgerin, jossa oli mehevä tofu-linssi-chia-pihvi ja tuoretta quacamolea. Lisänä oli vihersalaatti salaattikastikkeella ja rapeat kikherneranskanperunat. Tässä vielä ravintolan menyy annoskuvien kera. Lola Rosassa tarvitsee ehdottomasti käydä vielä uudelleen!


Kommentit

Suositut tekstit