Metsämurmelin kohtaaminen ja muut Kanadan villieläimet

Viikko sitten lauantaina kävimme erään ystävän mökillä Sherbrookin kaupunkin lähellä. Heillä oli uima-allas, johon pääsimme pari kertaa päivän aikana pulahtamaan. Eniten riemastuin kuitenkin siitä, että näimme pienen maaoravan eli "Tiku&Takun". Se oli kyllä söpö!


Maaorava Sherbrookissa

Maaorava syömässä.


Tiistaina pyöräilin Bixillä Montrealin kaupungin edustalla olevalle Saint-Helenin saarelle. Halusin mennä Jean-Draupeaun puiston maauimalaan uimaan. Maauimala oli myös yksi nähtävyyslistan kohteistani. Maauimalan sisäänpääsymaksy oli 7 $. Maauimalan pihamaa oli hieman kolkko ja ainoastaan kiveä. Haikeana muistelin Kumpulan maauimalan viheriöivää pehmeää nurmikkopihaa. Pihamaasta huolimatta uima-allasalue oli mielestäni erittäin viihtyisä ja tilava. Altaan toinen puoli oli varattu uimaradoille (noin 6 kpl) ja toisella puolella sai polskia vapaasti. Alla olevassa kuvassa näkyvät vesisuihkut olivat altaan vapaassa päässä, joka myös mataloitui "rantaa" kohden. Maauimala-alueella oli lisäksi myös kaksi muuta allasta, mutta ne oli suljettu asiakkailta. Toinen allas oli hyppytelinepaikan kohdalla ja toinen alla toisessa päässä maauimalaa. Tässä toisessa altaassa harjoittelivat ilmeisesti kilpauimarit valmentajien johdolla. 


Maauimalan hyppyallas oli suljettu.

Maauimalan asiakkaille varatun altaan toisessa osassa sai uida uimaradoilla ja
toinen osa altaasta oli varattu vapaaseen polskutteluun.

Kun lähdin pois maauimalasta, näin ulkopuolella jälleen kerran erään kanadalaisen villieläimen eli metsämurmelin!!! Näitä metsämurmeleita (eng. groundhog) asuu juuri tällä saarella ja niitä voi hyvin joskus nähdäkin. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin metsämurmelin ja se oli kyllä ehkä vieläkin söpömpi kuin juovamaaorava. Metsämurmelin on oravien heimon kookkain laji täällä Pohjois-Amerikassa. Omasta mielestäni metsämurmeli näytti suurelta kanilta ilman pitkiä korvia. Tässä linkissä video murmelista ja sen söpöydestä.


Metsämurmeli Montrealissa Jean-Drapeuan puistossa

Täällä Kanadassa ollessa olen kyllä saanut törmätä mitä eksoottisimpiin villieläimiin. Ottawassa käydessämme ihailimme Kanadan parlamenttirakennuksen pihamaalla tallustelevaa piisamia. Edellisenä iltana olimme nähneet nopeasti joessa jään päällä saukon.


Kanadan parlamenttirakennus Ottawassa.

Piisami Ottawassa Kanadan parlamenttirakennuksen pihamaalla. 

Kanadassa bongatut eläimet:

1. Metsämurmeli (Montreal)
2. Piisami (Ottawa)
3. Maaorava (Sherbrook)
4. Saukko (Ottawa)
5. Harmaaorava (Montreal)
6. Mustaorava (Toronto)

Kommentit

Suositut tekstit