Tavaraähkystä lautapelien iloon!

Uusien tavaroiden ostaminen on tietyllä tavalla mukavaa, mutta toisaalta liika tavaramäärä on ahdistavaa. Täällä Kanadassa asuessani olen lähes jokaisen ostoksen kohdalla pohtinut, että tämäkin on kuljetettava lentokoneella matkalaukussa Norjaan. Norjassa asuessani kuljetus ei ole ollut tavaroiden oston esteenä, ja jos hinnan pohdintaa ei oteta huomioon, on yleensä mietinnässä ollut, että mihin tämäkin asia mahtuu. Asuntomme ei mielestäni edes ole mitenkään tupaten täynnä, mutta säilytys/laskutilaa ei vain ole. Seinätilaa löytyisi eli muutaman hyllyn voisi ehkä asentaa, mutta onkohan siinäkään järkeä ostaa tavaraa, että saa hankittua lisää tavaraa. Helsingissä asuimme kahdestamme 40 neliön asunnossa, jossa oli yksi huone (eli makuu/olo/työhuone), tilava keittiö, johon mahtui ruokapöytä, eteinen ja vessa/suihku. Tämän yhden huoneen takaseinän peitti peiliovilla suljettava suuri hylly/laatikkotila. Tavaraa kertyi huomaamatta, kun säilytystila ei ollut ongelma. 

Norjassa asuimme ensin hetken melko samankokoisessa asunnossa kuin Helsingissä. Loppuvuodesta 2012 muutimme nykyiseen Norjan asuntoomme, joka sekin edelleen vuokra-asunto. Asunnossa on kaksi huonetta (makuuhuone ja olohuone/ruokailuhuone), keittiö, jossa pieni ruokailutaso, eteinen ja vessa/suihku. Neliömäärästä en ole aivan varma, mutta veikkaisin 50-60 neliön paikkeilla. Makuuhuoneessa on säilytystilaa hyvin vaatteille ja kodintekstiileille, keittiössä melko hyvin keittiötarvikkeille ja olohuoneessa kirjoille ja muille paperitavaroille. Muuta kaappitilaa ei sitten oikeastaan olekaan, ja ehkä siitä syystä meille ei ole yli vuoden asumisen jälkeen hankittuna esim. imuria. En ole sitä ihan hirveästi kaivannut, kun lattian siivoaminen on onnistunut kostealla liinallakin. 

Koska tavaran hankkiminen ei ole ekologisestikaan mitenkään viisasta, olen yrittänyt hillitä ostamisiani. Mahdollisesti syynä ovat olleet epävakaat tulotkin, mutta kai ihmisen perusluonteenpiirteeseen kuuluu, että omistamisesta tulee mukava olo. Kaikki tämä nyt pohjustusta sille, että viimeistään huomenna olisi kyllä aloitettava täällä tavaroiden jonkinlainen pakkaaminen. Lisämatkalaukun ajattelin joka tapauksessa käydä kirpputorilta hankkimassa. Tullessani tänne mukanani oli yksi iso matkalaukku, rinkka ja käsimatkatavaralaukku ja jo silloin tuntui, että viimeisiä tavaroita ja vaatteita tarvi sulloa matkalaukkuun jos jonkinlaisesta pienestä raosta. Painorajoitus taisi olla 23 kg ja matkalaukut painoivat noin 25 kg ja 18 kg.


Pakkailua Bergenissä tammikuussa 2014

Lähtövalmiina to 23.1.2014. Sohvan maltoin jättää ottamatta..

Mitä sitten olen täältä ostanut, jota haluisin kuljettaa takaisin Norjaan. Ensimmäisenä on tietenkin kirpputoreilta ostamani lautapelit! Saapuessani mukanani oli vain muutama korttipeli. Olisin halunnut ottaa mukaani enemmän pelejä, mutta ne eivät vain yksinkertaisesti mahtuneet mukaan. Positiivista on kuitenkin ollut se, että täällä Montrealissa on ollut mielestäni lähes loistava kirpputorien lautapelivalikoima. Lisäksi yhden lautapelin hinta on yleensä ollut noin 1-3 dollaria eli alle 2 euroa eli superhalpaa. Eivät taida kirpputorin tavaranhinnoittelijat tietää lautapelien todellista arvoa ;)

Olenkin ostanut Scotland Yardin, Scrabblen (puiset kirjaimet) ja Rummikubin ja Trivial Pursuit -korttipeliversion. Trivial Pursuitia en ole tosin raahaamassa takaisin Norjaan, koska peliversio on 1980-luvulta ja kysymykset ovat juuri sen tasoisia. Muut lautapelit sen sijaan toivon saamani mahtumaan mukaan. Voi myös olla, että käyn vielä ennen lähtöä tarkistamassa, olisiko myyntiin tullut jotain uusia pelejä. En tiedä myydäänkö Suomessa lautapelejä käytettyinä kirpputoreilla ja, jos myydään niin milläköhän hinnalla?


Scotland Yard, Scrabble, Rummikub ja Trivial Pursuit

Scotland Yard -lautapeli, jossa yksi pelaaja on karkulainen, jota muut pelaajat jahtaavat.
Sääntöjä hieman muokkaamalla pelistä saa oikein toimivan seurapelin. 

Rummikub sopii pelattavaksi kaksistaan.

Täytyy myöntää, että kyllä Scrabble tuntuu nostalgisemmalta puisilla kirjaimilla.

Lautapelit.fi nettikaupan hinnat ostamilleni peleille ovat seuraavat: Scotland Yard 39 euroa, Rummikub 25 euroa ja Scrabble Vintage (puiset kirjaimet) 55 euroa. Näköjään nuo puiset Scrabble-kirjaimet ovat kuuminta hottia muuallakin kuin vain pelilaudalla ;)

Lopuksi vielä esittelen uusimman korttipelituttavuuteni eli Love Letterin, jonka kyllä ehkä vielä aioin hankkia Montrealista lähtevään pelikokoelmaani, ja tällä kertaa upouutena. Pelin koukuttavuus ja suosio on taidettu havaittu myös Suomessa, vai kuinkas sattuikaan, että Lautapelit.fi on julkaisemassa kysyisen pelin suomeksi elokuussa 2014. Siinäpä oiva syntymäpäivä- tai joululahjaidea!

Kommentit

Suositut tekstit